Ceapa lupta impotriva zaharului din sange si a colesterolului

Astazi vorbim despre ceapa: fiecare aliment are o actiune care poate fi de ajutor sau chiar daunatoare pentru organismul nostru. Ceapa este din nou in centrul atentiei datorita unui studiu publicat in “Journal of Nutrition”. Aici au fost publicate unele dintre proprietatile cepei si, in special, despre beneficiile acesteia asupra organismului.

Ceapa este foarte benefica pentru sanatatea inimii, iar in 20% din cazuri, reduce riscul unui atac de cord.

Cantitatea de ceapa, care ar trebui sa fie consumata in fiecare saptamana pentru a ramane sanatos este.. o bucata. Ceapa este una dintre cele mai vechi plante cultivate, facand parte din aceeasi familie ca usturoiul. Ceapa, ca usturoiul, de altfel, are proprietati importante in materie de protectie a bolilor de inima, in hipertensiune arteriala si boli care depind de prezenta in sange a glucozei, colesterolului si trigliceridelor.

Ceapa a fost intotdeauna utilizata in domeniul medical, fiind foarte importanta deoarece are proprietati diuretice si de vindecare, prevenind gripa.

Ceapa este folosita pentru a scapa de cicatricile cauzate de aparitia vergeturilor si a celulitei, fiind utilizata si pentru a elimina ridurile.

Atunci cand este utilizata in pregatirea unor feluri de mancare de zi cu zi, in mod regulat, ceapa actioneaza asemenea medicamentelor care lupta impotriva hipertensiunii arteriale, glicemiei, nivelului de trigliceride si aterosclerozei.

Alba sau rosie, este important ca ceapa sa fie consumata cu regularitate, in special cruda, daca se poate.

Share This Post On
468 ad

Scrie un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>