Uleiul de jojoba – proprietati si utilizare

Uleiul de jojoba – proprietati

Uleiul de jojoba – proprietati

Uleiul de jojoba este potrivit pentru multe utilizari datorita numeroaselor sale proprietati benefice. Acesta poate fi folosit atat pe fata, cat si pe par. Este un remediu natural foarte eficient, este obtinut din semintele unui arbust, care este tipic pentru zonele calde. Are o consistenta lichida si este folosit ca un ingredient cheie la prepararea unor produse cosmetice. Este cunoscut ca fiind antirid, dezinfectant si antifungic.
E util impotriva pielii uscate, crapate sau pentru a combate pielea grasa, in special daca este insotita si de acnee.
Uleiul de jojoba este foarte bogat in minerale si vitamine si are un efect benefic impotriva pielii uscate si impotriva exfolierii.

Utilizari

Uleiul de jojoba are o consistenta ceroasa, care ii permite sa fie folosit ca ingredient de baza pentru prepararea a multe produse cosmetice si, mai ales, pentru cremele de frumusete.
Datorita capacitatii sale de a se converva si de a rezista la temperaturi ridicate calitatile sale raman neschimbate. Patrunde usor in piele, dar in acelasi timp nu o ingrasa si nu face pielea unsuroasa, aceasta ramanand moale si catifelata.
Uleiul de jojoba poate fi aplicat cu usurinta pe piele, sub forma de picaturi, dupa baie pe pielea umeda.
Se poate aplica si pe buze sau pe gene si are capacitatea de a intari parul. Daca-l amestecam cu iaurt si lamaie, obtinem o masca nutritiva, hranitoare si de intinerire a pielii.

Proprietati benefice

Uleiul de jojoba este bogat in vitamine, cum ar fi E, B2 si B3 si reuseste sa contracareze toate acele probleme legate de piele, cum ar fi psoriazis, piele uscata, acnee, eczemele, pruritul. Desi nu are proprietati de protectie impotriva razelor solare, atunci cand este utilizat inainte si dupa expunerea la soare, poate preveni arsurile si roseata. O utilizare continua poate diminua ridurile care afecteaza fata si gatul.
Acesta are o actiune hidratanta si emolienta care poate ajuta in cazut pielii uscate si crapate si este foarte indicat inainte de machiaj.
Uleiul de jojoba este capabil sa curate tenul gras si sa reglementeze functia glandelor sebacee.

Chiar si barbatii il pot folosi, deoarece acesta poate fi aplicat pe fata, pentru a avea un barbierit confortabil si, in acelasi timp, putand fi folosit si ca after-shave.

Uleiul de jojoba este util la copiii la care nu e poate calma roseata pielii sensibile si ca tratament pentru scalp, fiind in masura sa elimine excesul de sebum si sa curate scalpul. Pentru a reduce matreata si mancarimile, trebuie sa masati scalpul cu ulei de jojoba un pic inainte de samponare.

Share This Post On
468 ad

Scrie un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>