Morcovii si proprietatile sale

Morcovul are numeroase proprietati benefice organismului. Este un bun tonic, remineralizant, intareste imunitatea organismului, este diuretic si depurativ, cicatrizant gastric, dat si antianemic, acesta ajutand la cresterea numarului de globule rosii. Totodata, este si un bun cicatrizant.

Compozitie

Morcovii contin 80% apa, 1% protide si 6% hidraţi de carbon. 100g de morcovi contin: 235 mg de potasiu, 35 mg de sodiu, 30 mg de calciu, 25 mg de fosfor, 0,7 mg de fier, mangan, vitamina A, 0,05 mg vitamina B1, 0,05 vitamina B2, 1 mg de niacina, 7 mg de vitamina C, dar si mici cantitati de vitamina Mg, Cu, S, K sau brom. Morcovul contine si uleiuri volatile, de asparagină si de duacarina. Nu trebuie sa ne facem griji in privinta aportului caloric al morcovilor, acestia fiind chiar recomandati intr-un regim alimentar de slabire, 100g continand doar 30kcal.

Pentru a avea o piele frumos bronzata, morcovii constituie o alegere inteleapta! Beta-carotenul continut de acestia ajuta la obtinerea unui bronz frumos si durabil, astfel, acesta se mentine mult mai mult timp pe piele.
Pentru a beneficia din plin de vitamine, minerale si caroten, cel mai bine ar fi sa fie consumati in stare proaspata. Daca, totusi, vreti sa ii pregatiti, cea mai indicata ar fi prepararea la abur, astfel, se va pastra carotenul. Daca vreti sa ii fierbeti, trebuie sa ii puneti intr-o cantitate redusa de apa, la foc mic, pana se inmoaie.
Acestia pot fi preparati si in grasime, cum ar fi untul, si serviti ca garnitura la friptura sau peste.
Daca se spala suficient de bine, nici nu trebuie curatati de coaja.

Pentru o vedere buna, de asemenea, se recomanda consumul de morcovi, si, mai ales, consumul de suc de morcovi proaspat.

Atentie! Consumul de morcovi nu este recomandat persoanelor care suferă de gastrita sau ulcer.

Share This Post On
468 ad

Scrie un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>