10 motive pentru care ar trebui sa consumam ciocolata

Toata lumea iubeste ciocolata, dar fie ca suntem la dieta sau vrem sa ne mentinem silueta, incercam sa o scoatem din dieta noastra zilnica. Putini insa stiu ca ciocolata, mai ales ciocolata neagra, este buna pentru sanatate. Iata zece motive pentru care ar trebui sa consumam acest aliment delicios.

1. Ciocolata este un remediu gustos pentru a combate semnele de imbatranire, pentru a lupta impotriva procesului de imbatranire, mai ales impotriva imbatranirii pielii. Meritul acestei actiuni anti-imbatranire este continutul sau antioxidant si, in special, continutul de flavonoide, capabile sa lupte impotriva actiunii radicalilor liberi.

2. Atunci cand este consumata cu moderatie, fara exces, ciocolata se dovedeste a fi un bun prieten al inimii, al sistemului cardiovascular, este capabila sa tina arterele curate, evitand „blocajele de trafic” periculoase.

3. Un baton de ciocolata este perfect pentru a crea un efect de buna-dispozitie.

4. Ciocolata este o sursa bogata de magneziu, o substanta utila pentru echilibrarea sistemului nervos.

5. Conform unor studii recente, ciocolata este, de asemenea, considerata utila in prevenirea accidentului vascular cerebral.

6. Cine a spus ca ciocolata inseamna „grasimi si cosuri”? Credinta populara care a creat o legatura directa intre ciocolata si excesul de greutate trebuie sa fie discreditata. Daca este consumata cu moderatie, ciocolata nu este daunatoare pentru silueta; continand aproximativ 150 de calorii la 30 de grame poate fi considerata a gustare pentru a crea energie.

7. Ciocolata neagra este foarte utila in caz de raceala si tuse.

8. Nu strica dintii: ciocolata contrasteaza aparitia cariilor dentare datorita taninurilor, care reduc prezenta bacteriilor in gura, datorita fluorurii, un aliat cunoscut in sanatatea dentara si datorita fosfatului.

9. Continutul generos de potasiu face ciocolata o gustare ideala pentru sportivi, pentru controlul tensiunii arteriale si, mai presus de toate, pentru a preveni crampele dureroase si disconfortul muscular.

10. O bucata de ciocolata ar putea fi o miscare buna pentru a incheia „in stil” masa: ajuta la o buna digestie si tranzitul intestinal.

Author: Irina

Share This Post On
468 ad

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.