4 trucuri pentru a adormi mai repede

Exista cateva trucuri pentru a adormi repede. Uneori, desi ne este somn si suntem obositi, cand ne asezam in pat, nu reusim sa adormim. De fapt, evenimentele stresante, din acest punct de vedere, joaca un rol foarte important, pentru ca acestea ne fac sa ne simtim obositi si sa nu adormim usor. Creierul nostru o ia razna, trece tot timpul de la un gand la altul: reconstituirea zilei de maine, ne gandim la tot ceea ce trebuie sa facem. Se pare ca ne-am pierdut capacitatea de a ne concentra, de a ne gandi la momentul actual, pentru a gasi posibilitatea de a ne relaxa si adomi. Ce putem face pentru a remedia problema? Mai jos avem cateva trucuri.

1. Concentratia

Concentratia pentru momentul in care traim este esentiala; ar trebui sa ne gandim mai putin la trecut sau viitor, pentru a incerca sa traim si sa trecem cu bine de toate situatiile. Desigur, chiar si pentru acest lucru este nevoie de o anumita pregatire mentala. Nu te poti astepta sa fii imediat pregatit pentru a trai in prezent, dar va trebui sa inveti putin cate putin. Este important sa ne petrecem o parte a zilei pentru meditatie si reflectie. Putem incepe cu 5 minute, apoi 10, si incetul cu incetul sa ajungem la un timp potrivit noua. Sa ne concentram asupra propriei persoane este foarte important, deoarece acest lucru poate ajuta mintea sa se relaxeze. Obiectivul principal este acela de a combate stresul, chiar si cu remedii naturale.

2. Relaxarea

Orice prilej este bun pentru a ne relaxa, ar trebui sa invatam sa profitam de mult de momentele care ne ofera posibilitatea de a fi calmi si de tot ceea ce ne ajuta sa ne concentram atentia pe un sentiment de liniste. Poate ca mintea noastra mai are momente de ratacire, cu ganduri intruzive, dar depinde de noi sa reusim sa oprim aceste ganduri negative, inclusiv folosind tehnici de relaxare mentala, exercitii impotriva anxietatii si stresului.

3. Sa fim constienti de ceea ce mancam

Uneori, atunci cand mancam, noi nu suntem constienti de cantitatea de mancare pe care o consumam, din cauza ca ne concentram la alte lucruri. Poate vorbim, citim o carte, ne uitam la televizor, acest lucru neffind benefic pentru organismul nostru. Trebuie sa ne concentram pe ceea ce mancam si sa fim constienti de tot ceea ce nu este benefic pentru organismul nostru. Noi ar trebui sa petreacem mai mult timp uitandu-ne la culoarea produselor alimentare, forma lor, sa le simtim mai bine gustul si aroma. Creierul ar trebui sa dedice mai mult timp pentru aceste actiuni, pentru a restabili un echilibru mai bun intre minte si corp.

4. Exercitii de constientizare

Poate ca nu suntem obisnuiti sa fim constienti de noi insine, dar noi trebuie sa nu incetam sa facem exercitii de constientizare, care pot fi implementate in multe situatii. Modul ideal este sa ne concentram pe ceva, chiar si pe un mic detaliu, pana cand invatam cum sa ne constientizam gandurile. In momentul in care am devenit calificat in aceasta tehnica, putem folosi in avantajul nostru, mai ales in situatii de stres.

Va recomandam

Inteligenta emotionala
Spune pot si vei putea - Norman Vincent Peale
Daca m-as asculta, m-as intelege - Jacques Salome
Share This Post On
468 ad

Scrie un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *