Abcesul dentar

Un abces dentar este o colectie de puroi care se formeaza in dinti si se extinde la tesutul din jur. Se formeaza ca urmare a unei infectii bacteriene.

Principalul simptom al unui abces dentar este o durere severa, pulsatila. Durerea apare, de obicei, brusc si devine din ce in ce mai puternica, provocand sensibilitate dintilor.

Tipurile si cauzele abceselor dentare

Exista doua tipuri de abcese dentare:

– Abces periapical – in cazul in care abcesul se formeaza sub dinte (este cel mai frecvent tip de abces dentar)
– Abcesul parodontal – in cazul in care abcesul de formeaza la guma de sprijin si os

Ambele tipuri sunt cauzate de bacteriile din interiorul gurii si apare de obicei din cauza unei igiene dentare incorecte (nu are loc curatarea dintilor si a gingiilor in mod corespunzator si in mod regulat) sau din cauza consumarii frecvente de alimente si bauturi cu zahar sau amidon (carbohidratii din acestea incurajeaza bacteriile sa creasca, cauzand carii dentare).

Daca credeti ca ati putea avea un abces dentar, face o programare la dentist cat mai curand posibil.

Spre deosebire de alte tipuri de infectii, un abces dentar nu va vindeca pe cont propriu si trebuie sa fie tratat de catre un dentist. Cu un tratament adecvat, infectia bacteriana care provoaca un abces dentar poate fi, de obicei, vindecata. Antibioticele nu sunt utilizate pentru a trata un abces dentar, dar pot fi, uneori, utilizate pentru a reduce simptomele.

Author: Irina

Share This Post On
468 ad

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.