Bicarbonatul – Care sunt beneficiile pentru sanatate si frumusete?

Bicarbonatul - Care sunt beneficiile pentru sanatate si frumusete?

Bicarbonatul – Care sunt beneficiile pentru sanatate si frumusete?

De obicei, bicarbonatul de sodiu este folosit pentru a facilita digestia. Exista, totusi, utilizari alternative care il descriu ca fiind un produs foarte eficient in igiena, dar si in multe situatii in care il putem folosi in beneficiul nostru, pentru starea noastra de bine.

E potrivit pentru spalarea mainilor, ca sampon, pentru a curata aparatele casnice, are un efect dezodorizant, se poate folosi ca apa de gura si pasta de dinti pentru a curata dintii, Avand si proprietati exfoliante, poate fi de asemenea folosit pentru scrubul fetei si al pielii.

Haideti sa vedem impreuna care sunt beneficiile bicarbonatului si cum il folosi:

Pentru sanatate

Bicarbonatul este un antiacid digestiv. Dar aceasta este doar utilizarea cea mai simpla si mai comuna a bicarbonatului de sodiu. Il putem folosi ca pasta de dinti, cu adaugarea unor picaturi de ulei esential de menta si ca apa de gura, daca se dizolva intr-o jumatate de pahar cu apa, dupa care se poate clati gura si ne poate ajuta sa scapam de respiratia urat-mirositoare.

De asemenea, putem curata cu el proteza de jos si aparatele pentru dinti. E folositor si impotriva muscaturilor de insecte si iritatii; in aceste cazuri doar se amesteca cu un pic de apa, pnetru a obtine un amalgan ce il putem aplica pe piele. De asemenea, se poate face si unguent pentru arsuri.
Bicarbonatul de sodiu se poate folosi pentru curatarea mainilor, mai ales daca acestea sunt foarte murdare sau au miros neplacut.
Daca facem sport, putem bea suplimente de bicarbonat de sodiu cu apa, care ne ajuta sa remediem acumularea de acid lactic si la imbunatatirea prestatiei sportive.

Ajuta la frumusete

Bicarbonatul de sodiu poate fi folosit pentru a masa fata si corpul. Impreuna cu apa, se poate obtine un exfoliant foarte bun ce trebuie masat pe piele, dupa care trebuie clatit cu apa calda. Pentru a elimina depunerile de calcar din par si pentru a face parul mai moale, se poate adauga in sampon un pic de bicarbonat de sociu. De asemenea, acesta este foarte util si pentru a curata si inmuia calcaiele.
Nu trebuie sa uitam nici de efectele deodorante ale bicarbonatului. Putem obtine un produs lichid topind doua lingurite de bicarbonat intr-un pahar cu apa, lasand sa stea apoi 24 de ore, ca apoi sa transferam totul intr-un recieint de pulverizare.

Bicarbonatul de sodiu amestecat cu lamaie

Impreuna cu lamaia, e cunoscut faptul ca are unul din cele mai puternice efecte alcalinizante si in ultima vreme s-au facut teorii conform caruia ar fi o terapie buna impotriva celulelor tumorale.
Acestea din urma traiesc intr-un mediu acid, in timp ce celulele sanatoase, de obicei se gasesc intr-un mediu alcalin. Potrivit lui Otto Heinrich Warburg (a primit premiul Nobel in 1931), cancerul nu ar fi altceva decat un mecanism de aparare pe care anumite celule din corp il adopta pentru a supravietui intr-un mediu lipsit de oxigen si de caracteristici alcanine.
Pe baza acestei teorii, exista oameni de stiinta care propun un tratament bazat pe bicarbonat de sodiu si lamaie pentru a lupta cu cancerul. Teoria lor ar fi ca acest sistem este foarte util, economic si s-ar putea evita efectele devastatoare ale chimio-terapei. Insa trebuie sa fim foarte atenti pentru ca problema este mult dezbatuta si se pare ca nu exista cercetari stiintifice valabile, chiar daca in ultimul timp se discuta mult despre acesta posibilitate. Reteta: jumatate de litru de apa, sucul de la 3 lamai, o lingurita de bicarbonat de sodiu. Acesta preparat trebui luat dimineata pe stomacul gol sau de doua ori in timpul zilei.
Dezbaterea este foarte intensa, deoarece o asemenea descoperire ar fi cu adevarat revolutionara, dar trebuie sa dam credit datelor stiintifice, care pentru moment sunt reticente in a confirma aceasta ipoteza.

Share This Post On
468 ad

Scrie un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *