Cat de benefice sunt migdalele pentru sanatatea ta?

Cat de benefice sunt migdalele pentru sanatatea ta?

Cat de benefice sunt migdalele pentru sanatatea ta?

Migdalele sunt gustoase, hranitoare si au foarte multe beneficii pentru sanatatea ta! Consumul a 7-10 migdale la micul dejun ne ajuta sa fim mai sanatosi si mai energici pe intreaga durata a zilei.

Mai jos prezentam 9 beneficii ale migdalelor:

1. Ele reduc riscul de atac de cord.
Conform ultimelor cercetari, prsoanele care consuma migdale de cinci ori pe saptamana prezinta o reducere de pana la 50% a riscului de atac de cord.

2. Ele scad colesterolul “rau”.
O portie zilnica de migdalele are un efect favorabil asupra nivelului de colesterol din sange, potrivit unui studiu clinic de Dr. Gene Spiller, cercetator american.

3. Ele protejeaza peretii arterelor.
S-a constatat ca flavonoidele din migdale impreuna cu vitamina E, reduc riscul de boli de inima (conform cercetarorilor de la Universitatea Tufts).

4. Datorita fosforului prezent in migdale, acestea ajuta oasele si dintii.

5. Migdalele contin grasimi bune si sunt un real ajutor in curele de slabire.
Desi nucile sunt bogate in grasimi, persoanele care le consuma frecvent au o greutate mai mica decat cei care nu le consuma deloc. Conform unui studiu realizat de Health Study Nurses, cei ce au mancat fructe cu coaja lemnoasa de cel putin doua ori pe saptamana au fost cu 31% mai putin dispusi spre ingrasare, spre deosebire de cei care le-au consumat rareori sau deloc. Studiul a implicat 8865 adulti.

6. Migdalele reduc cresterea de zahar in sange si a insulinei dupa mese.

7. Ajuta la furnizarea buna a functiei cerebrale.
Migdalele contine riboflavina si L-carnitina, nutrienti care stimuleaza activitatea creierului si pot reduce, de asemenea, riscul de boala Alzheimer.

8. Acestea ajuta sistemul nervos.
Conform Ayurveda, migdalele ajuta la cresterea nivelului intelectual.

9. Alcalinizeaza corpul.
Cand corpul tau nu este suficient de alcalin, risti osteoporoza, functia imunitara deficitara, consumul redus de energie si cresterea in greutate.

Share This Post On
468 ad

Scrie un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *