Cele 5 motive surprinzatoare pentru a manca mai multa grasime

Cu atatea diete si sfaturi care circula pe internet, cum poti sa stii ce alegeri alimentare corecte trebuie sa faci?

Cele 5 motive surprinzatoare pentru a manca mai multa grasime

Cele 5 motive surprinzatoare pentru a manca mai multa grasime

Sa luam grasimea, de exemplu. De ani de zile s-a tot spus cat de rea este pentru organism si ca e cauza principala a colesterolului ridicat, a bolilor de inima si a obezitatii. Dar studiile stiintifice arata acum ca exista multe beneficii pentru care trebuie sa mancam mai multa grasime si e timpul sa incepem sa regandim aceasta parte esentiala a regimului nostru alimentar.

In “Grain Brain”, Dr. David Perlmutter descrie dieta stramosului nostru ca fiind compusa din 75% grasime, 20% proteine ​​si 5% carbohidrati, comparativ cu dieta nostru actuala de 60% carbohidrati, 20% proteine ​​si 20% grasimi. Dr. Perlmutter merge mai departe pentru a explica modul in care piatra de temelie a multor conditii de sanatate de azi, inclusiv Alzheimer, ADHD, depresie, anxietate si durerile de cap cronice sunt legate de inflamatie in organism si creier, declansate de carbohidrati.

Alte studii ne spun ca epidemia de obezitate, care s-a dublat in ultimii 50 de ani, nu este din cauza faptului ca s-a mancat prea multa grasime, ci din cauza consumului nostru mare de carbohidrati si zahar, inclusiv glucoza care se gaseste in fructe si sucuri.

Glucoza excesiva este transformata de catre organism si stocata sub forma de grasime. Gary Taubes in “Why We Get Fat” spune ca “daca lumea nu ar fi inventat tigarile, cancerul pulmonar ar fi o boala rara. De asemenea, daca nu am tine astfel de diete cu un continut ridicat de carbohidrati, obezitatea ar fi o afectiune rara.”

Deci se crede ca grasimea nu este vinovata pentru acest lucru.
De fapt:

1. Grasimea este esentiala pentru sanatatea creierului

Stiati ca tesutului cerebral este format din aproape 60% grasime? O dieta saraca in grasimi “fura” de fapt de la creier materialele de care are nevoie pentru a functiona corespunzator.

Nu vorbim doar despre acizii grasi esentiali omega-3, despre care tot citim (grasimile gasite in produsele alimentare cum ar fi somon, avocado, nuci si seminte de in), ci de unele dintre grasimile saturate de care ni s-a spus ani de zile sa le evitam, inclusiv grasimile animale.

Vitamine esentiale, cum ar fi A, D, E si K nu sunt solubile in apa si necesita grasime pentru a fi transportate si absorbite de catre organism. Aceste vitamine sunt cruciale pentru sanatatea creierului si a multor dintre organele noastre vitale.

Vitamina D este acum apreciata ca fiind un element important in scaderea sensibilitatii la Alzheimer, Parkinson, depresie si alte tulburari cerebrale si despre omega 3 se spune ca este rcomandata pentru a accentua functia cognitiva, precum si pentru a imbunatati starea de spirit.

2. Grasimea ajuta plamanii sa functioneze corect

Plamanii nostri sunt acoperiti cu o substanta alcatuita aproape in intregime de grasimi saturate.
Fara suficiente grasimi saturate, plamanii nostri pot fi compromisi.

3. Grasimea stimuleaza sistemul imunitar

Dr. Michael si Dr. Maria Eades in cartea lor “Good Calories, Bad Calories” au scris despre rolul pe care grasimile saturate din unt si ulei de cocos il au in pastrarea sanatatii sistemului imunitar, declarand ca “pierderea unui numar suficient de acizi grasi saturati din celulele albe din sange le impiedica capacitatea de a recunoaste si de a distruge invadatorii straini, cum ar fi virusuri, bacterii, fungi..”

4. Grasimea pastreaza cel mai mare organ sanatos

Grasimea constituie cea mai mare parte a membranei celulare si pielea noastra este alcatuita dintr-un numar foarte mare de celule. Fara consumul propriu de grasime, pielea noastra poate deveni uscata si crapata, care poate, de asemenea, deschide cai de infectie in corpurile noastre.

5. Grasimea este buna pentru inima ta

Multe studii au fost efectuate cu privire la beneficiile grasimii saturate, grasimi pe care ar trebui sa le evitam, dupa cum ni s-a spus in ultimii 50 de ani sau cam asa ceva. A fost facut un studiu pe populatia din Insulele Pacificului care mananca pana la 60% din masa lor, grasimi sub forma de ulei de cocos saturat. Nu a existat niciun caz cu boli de inima.

De asemenea, grasimea ofera de doua ori mai multa energie termica decat carbohidratii – 9 calorii pe gram, fata de 4 calorii pe gram. Deci, nu numai ca vei avea energie pentru mai mult timp, dar te ajuta, de asemenea, sa mananci mai putin, deoarece pastreaza corpul satul.

Dar trebuie stai departe de grasimile trans! Acestea sunt adevaratele grasimi rele facute prin adaugarea de atomi de hidrogen la grasimi saturate in timpul procesului de incalzire. Aceste grasimi fac alimentele sa reziste mai mult timp pe raft. Trebuie sa evitam toate produsele pe a caror eticheta scrie ULEIURI VEGETALE HIDROGENATE. Din pacate, acestea pot fi ascunse in unele alimente cumparate in restaurante, patiserii, cofetarii. De asemenea, cam tot ce intra in categoria junk food contin grasimi trans, ca de exemplu: prajiturile, chipsurile sau inghetata.

Incepe schimbarea in dieta ta astazi si introdu aceste grasimi bune inapoi in dieta ta! Deci, ia un pumn de nuci, bucura-te de o bucata de somon la care adaugi ulei de masline si unt!
Pofta buna!

Share This Post On
468 ad

Scrie un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *