Fructele oleaginoase lupta impotriva diabetului de tip 2

Ce dieta trebuie sa tinem pentru a controla nivelul de glucoza din sange si diabetul zaharat de tip 2? Ar trebui sa fie o dieta sanatoasa, echilibrata si, in conformitate cu rezultatele unui studiu recent canadian, trebuie sa includa o doza zilnica de fructe uscate.

Nuci, migdale, fistic, alune si asa mai departe: aceste fructe trebuie introduse in dieta in caz de diabet zaharat de tip 2. Conform ultimilor cercetari, publicate in paginile revistei Diabetes Care, 75 de grame de fructe uscate in fiecare zi ar fi portia perfecta pentru a contracara efectele diabetului de tip 2.

„Fructele uscate s-au dovedit a fi o optiune alimentara specifica pentru persoanele cu diabet de tip 2, care doresc sa reduca aportul de glucide. Mixt, nesarate, uscate sau prajite, fructele uscate ajuta la controlul zaharului si al lipidelor din sange si poate fi utilizat ca parte a unei strategii de imbunatatire a controlului diabetului zaharat tip 2, fara a provoca cresterea in greutate”, a declarat unul dintre autorii studiului.

Author: Irina

Share This Post On
468 ad

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.