Magneziu – Proprietati, beneficii si alimente

Magneziu - Proprietati, beneficii si alimente

Magneziu – Proprietati, beneficii si alimente

Magneziul este un mineral prezent in cantitati relativ mari in organism. Cercetatorii estimeaza ca in corpul unei persoane de varsta medie se afla aproximativ 25 grame de magneziu, din care circa jumatate se afla in oase. Magneziul este important in mai mult de 300 de reactii chimice care ajuta organismul sa functioneaze corect.

Alimentele care sunt bogate in fibre au, in general, un continut ridicat de magneziu, ca de exemplu: cereale integrale, legume (mai ales broccoli si legume cu frunze verzi), sucul de fructe, seminte, nuci si migdale. Magneziu se mai gaseste in produse lactate, carne, ciocolata, cafea si apa cu un continut ridicat de minerale.

Deficitul de magneziu este deosebit de frecvent in randul persoanelor in varsta, de aceea acestia trebuie sa ia suplimente.
Persoanele care depun un efort intelectual intens, cum ar studentii in sesiune sau inaintea unui examen, de asemenea trebuie sa ia suplimente de magneziu.

Magneziul mai este folosit ca laxativ si pentru pregatirea intestinului inainte de proceduri chirurgicale sau de diagnosticare. De asemenea, este folosit ca un antiacid pentru indigestie acida.

Unii oameni folosesc magneziu pentru boli ale inimii si ale vaselor de sange, inclusiv pentru dureri in piept, batai neregulate ale inimii, tensiune arteriala ridicata, un nivel ridicat de colesterol “rau” (LDL), nivel scazut de colesterol “bun” (HDL) si atac de cord.

Magneziul este, de asemenea, folosit pentru tratarea ADHD (tulburare psihiatrica de neuro-dezvoltare, care afecteaza mai ales copiii si se manifesta prin imposibilitatea acestora de a se concentra asupra unui anumit subiect sau unei anumite actiuni), anxietate, sindromul de oboseala cronica (CFS), boala Lyme, fibromialgie, crampe musculare in timpul sarcinii, diabet, pietre la rinichi, migrene, oase slabe (osteoporoza), sindromul premenstrual (PMS), incontinenta urinara, sindromul picioarelor nelinistite, astm, guturai, scleroza multipla, precum si pentru prevenirea pierderii auzului.

Sportivii folosesc uneori magneziu pentru a creste nivelul de energie si pentru rezistenta.

Unele persoane pun magneziu pe pielea lor pentru a trata ulcere cutanate infectate, abcese si pentru a accelera vindecarea ranilor. Magneziul poate fi folosit ca o compresa rece in tratamentul unei infectii severe ale pielii cauzate de bacterii STREP si ca o compresa fierbinte pentru infectiile cutanate profunde.

Cum functioneaza?

Magneziul este necesar pentru cresterea si intretinerea corespunzatoare a oaselor, pentru functionarea corespunzatoare a nervilor, a muschilor si a altor parti ale corpului. In stomac, magneziul ajuta la neutralizarea acidului gastric.

Share This Post On
468 ad

Scrie un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *