Laptisor de matca

Laptisorul de matca este o substanta produsa de glandele salivare ale albinelor lucratoare, pentru a hrani larvele si matca. Acesta are beneficii importante pentru sanatate, deoarece are proprietati antiinflamatorii care actioneaza impotriva artritei si scade nivelul coresterolului.

Laptisorul de matca este eficient in combaterea bolilor de ficat si in pancreatita, este foarte util in cazurile de stres, oboseala si convalescenta si ar avea pana si proprietati anticancer. In general, este in masura sa creasca nivelul de energie, intarind sistemul imunitar. Tocmai de aceea favorizeaza recuperarea de la o boala si este un aliat excelent impotriva asteniei de primavara.

Beneficii si utilizari

Datorita substantelor pe care le contine, laptisorul de matca este indicat, mai ales, pentru copii si pentru persoanele in varsta, dar si pentru persoanele adulte care trec prin conditii debilitante.
Prin utilizarea continua a laptisorului de matca se pot rezolva probleme de oboseala, nu doar astenii de primavara si, din acest motiv, este recomandat pentru sportivi.

Laptisorul de matca creste pofta de mancare, combate tulburarile intestinale si anemia. Anumite studii au demonstrat ca actiunea sa antiinflamatorie poate accelera vindecarea ranilor, chiar si la cei care sufera de diabet cronic. Are capacitatea de a intari apararea imuna si ne face mai rezistenti la infectii. Acesta este in stare sa diminueze nivelul de colesterol rau si, in general, mareste tonusul organismului.

Lipidele sale ar reusi pana sa si blocheze dezvoltarea tumorilor. De asemenea, daca se consuma in mod regulat, laptisorul de matca ajuta in combaterea insomniilor si la ameliorarea simptomelor sindromului premenstrual.
Se utilizeaza frecvent si pentru imbunatatirea aspectului fizic, datorita faptului ca acest produs natural scade fragilitatea unghiilor, reduce caderea parului, este de mare ajutor impotriva matretii si prin utilizarea sa topica, este capabil de a face pielea mai moale si mai elastica.

Dozele asimilate variaza in functie de conditia sanatatii si de varsta.
In general, putem spune ca este folositor daca se consuma jumatate de gram pe zi timp de o luna, insa e bine sa-l avem la indemana intotdeauna.

Pentru o sanatate de fier, va recomandam urmatoarele produse:

Author: Irina

Share This Post On
468 ad

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.