Nucile: proprietati nutritive si beneficii

Nucile - proprietati nutritive si beneficii

Nucile – proprietati nutritive si beneficii

Nucile au multe proprietati benefice si valori nutritionale importante. In general, fructele uscate sunt foarte bune pentru organismul nostru. Aceste fructe sunt capabile, in special, sa regleze colesterolul, sa previna bolile de inima si sunt indicate impotriva diabetului, in dietele vegetariene si in cazuri de lipsa a poftei de mancare si convalescenta. Nucile sunt, de asemenea, folosite in produsele cosmetice, deoarece cojile si frunzele contin substante care sunt bune pentru piele si par. In medicina pe baza de plante, extractul de nuci este folosit ca tonic astringent si decongestionant si pentru functiile sale digestive. Acesta este benefic pentru ficat si pancreas.

Valorile nutritive

Daca luam in considerare valoarea nutritiva a nucilor, aflam ca acestea contin multe calorii, aproximativ 650 la 100 de grame de fruct. De asemenea, in 100 de grame de nuci avem 16% proteine, 12% carbohidrati si mai mult de 60% grasime. Cu toate acestea, grasimile din nuci nu sunt rele, continand si acizi grasi omega 3 si omega 6, care sunt cunoscuti pentru actiunea benefica impotriva colesterolului si trigliceridelor.

De asemenea, in proteinele din nuci se gaseste o substanta foarte importanta in prevenirea arteriosclerozei: arginina. Nucile sunt bogate in minerale precum fosfor, potasiu, fier, magneziu, calciu si vitamine. Pe langa vitaminele B1, B2 si B6, nucile contin si vitamina E, care actioneaza ca un antioxidant si este capabila de a preveni imbatranirea celulara.

Beneficii

Nucile au foarte multe proprietati benefice organismului. In primul rand, ele sunt cunoscute pentru reglarea colesterolului si lupta impotriva diabetului. Din acest motiv, ele sunt recomandate ca remedii naturale potrivite pentru a lupta preventiv impotriva bolilor care afecteaza sistemul cardiovascular. Ele sunt recomandate in timpul sarcinii, deoarece contin o multime de vitamine si omega 3, astfel incat fatul se poate dezvolta in mod corespunzator. De asemenea, nucile ajuta la echilibrul hormonal.

Fiind foarte hranitoare, ele pot fi consumate in situatii de stres, atunci cand suntem la recuperare sau avem un apetit scazut si pot fi incluse in dietele vegetariene, pentru a creste cantitatea de proteine ​​ingerate. Nucile sunt cunoscute in medicina naturista pentru proprietatile lor anti-inflamatorii, actionand chiar si impotriva acneei. Nucile sunt foarte utile in combaterea diareei si a infectiilor intestinale, actionand si ca un antiseptic.

Coaja de nuca si frunzele sale contin unele substante care ajuta la reinnoirea celulelor pielii si sunt capabile de a fortifica parul, contracarand caderea acestuia.

Share This Post On
468 ad

Scrie un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *