Nutritie
Cele 5 motive surprinzatoare pentru a manca mai multa grasime
Cu atatea diete si sfaturi care circula pe internet, cum poti sa stii ce alegeri alimentare corecte trebuie sa faci? Sa luam grasimea, de exemplu. De ani de zile s-a tot spus cat de rea este pentru organism si ca e cauza principala a colesterolului ridicat, a bolilor de inima si a obezitatii. Dar studiile stiintifice arata acum ca exista multe beneficii pentru care trebuie sa mancam mai multa grasime si e timpul sa incepem sa regandim aceasta parte esentiala a regimului nostru alimentar. In „Grain Brain”, Dr. David Perlmutter...
read more11 beneficii ale apei cu lamaie pe care nu le stiai
Lamaile contin foarte multi nutrienti, inclusiv vitamina C, vitaminele din complexul B, calciu, fier, magneziu, potasiu si fibre. De fapt, lamainle contin mai mult potasiu decat merele sau strugurii! Deoarece sucul de lamaie nu este foarte bun pentru smaltul dintilor, este important sa se dilueze cu apa avand orice temperatura (desi este recomandata cea calduta). Beti apa calduta cu lamaie dimineata si asteaptati 15 pana la 30 de minute inainte a lua micul dejun. Acest lucru va va ajuta sa profitati pe deplin de beneficiile apei cu lamaie,...
read moreCat de benefice sunt migdalele pentru sanatatea ta?
Migdalele sunt gustoase, hranitoare si au foarte multe beneficii pentru sanatatea ta! Consumul a 7-10 migdale la micul dejun ne ajuta sa fim mai sanatosi si mai energici pe intreaga durata a zilei. Mai jos prezentam 9 beneficii ale migdalelor: 1. Ele reduc riscul de atac de cord. Conform ultimelor cercetari, prsoanele care consuma migdale de cinci ori pe saptamana prezinta o reducere de pana la 50% a riscului de atac de cord. 2. Ele scad colesterolul „rau”. O portie zilnica de migdalele are un efect favorabil asupra nivelului de...
read moreNucile: proprietati nutritive si beneficii
Nucile au multe proprietati benefice si valori nutritionale importante. In general, fructele uscate sunt foarte bune pentru organismul nostru. Aceste fructe sunt capabile, in special, sa regleze colesterolul, sa previna bolile de inima si sunt indicate impotriva diabetului, in dietele vegetariene si in cazuri de lipsa a poftei de mancare si convalescenta. Nucile sunt, de asemenea, folosite in produsele cosmetice, deoarece cojile si frunzele contin substante care sunt bune pentru piele si par. In medicina pe baza de plante, extractul de nuci...
read moreRodia: proprietati nutritive, beneficii si contraindicatii
Rodia, fruct al carui nume stiintific este Punica granatum, este originar din sud-vestul Asiei si face parte din familia Punicaceae. Creste ca o planta stufoasa, cu un invelis tare de culoare galbena, frunze alungite verzi, flori rosii si un fruct (rodie), format din boabe suculente, usor amare, bogat in minerale, vitamine si apa. Diferite soiuri de rodie sunt impartite in dulce, dulce acrisor si acid. Acest fruct creste in zonele cu o clima blanda, dar poate fi cultivat si in zonele cu clima mai rece (atata timp cat acesta este crescut...
read moreFisticul – proprietati si valoare nutritionala
Fisticul are multe proprietati benefice si terapeutice. Acesta este bogat in antioxidanti, poate reduce colesterolul, scade tensiunea arteriala, este indicat in timpul sarcinii si are un indice glicemic scazut. Fisticul este, de asemenea, ideal pentru controlul greutatii si exista diverse studii care sustin ca are proprietati afrodisiace. Beneficii Proprietatile benefice ale fisticului sunt date, in primul rand, de catre antioxidantii pe care ii contine. Fisticul este plin de tocoferol, vitamina E si caronoidi. Moleculele antioxidante...
read moreSalvia – Proprietati si contraindicatii
Salvia are multe proprietati cu numeroase beneficii pentru organism. Este utila in caz de tuse, stimuleaza secretia de sucuri gastrice, pastreaza o respiratie proaspata si dintii curati. In caz de laringite si faringite, va puteti pregati un decoct cu flori de salvie. Aceasta planta, de asemenea, poate combate oboseala si depresia. Salvia este o planta cu proprietati anti-inflamatorii si este un bun expectorant. Cu toate acestea, trebuie sa fim atenti la contraindicatii, deoarece este cunoscut faptul ca utilizarea uleiului esential de salvie...
read moreSpanacul: proprietati, valoarea nutritiva si contraindicatii
Spanacul are numeroare beneficii pentru organism: abunda in fier, vitamina A, vitamina C, poate proteja vederea, intareste sistemul imunitar si este eficace impotriva constipatiei. Acesta nu ar trebui sa lipseasca din dieta noastra, deoarece contribuie la bunastarea generala a organismului. Proprietatile spanacului Spanacul contine fier. Cu toate acestea, pentru ca organismul sa il poate absorbi in mod corespunzator, este esential sa fie consumat impreuna cu o anumita cantitate de vitamina C. De aceea, este indicat sa mancati spanac asezonat...
read moreBroccoli: Proprietati, valoare nutritiva si contraindicatii
Broccoli sunt legume bogate in antioxidanti, care ajuta la mentinerea sanatatatii inimii, ficatului si a pielii. Proprietati Proprietatile legumelor broccoli se datoreaza in principal continutului ridicat de vitamina C. Acestea mentin arterele sanatoase, protejeaza impotriva bolilor cardiovasculare si contribuie la functionalitatea arterelor, deoarece sunt bogate in sulforafan, un antioxidant care regleaza tensiunea arteriala. Aceste legume abunda in antioxidanti ce pot juca un rol major in prevenirea cancerului, deoarece acestia actioneaza...
read moreFructele oleaginoase lupta impotriva diabetului de tip 2
Ce dieta trebuie sa tinem pentru a controla nivelul de glucoza din sange si diabetul zaharat de tip 2? Ar trebui sa fie o dieta sanatoasa, echilibrata si, in conformitate cu rezultatele unui studiu recent canadian, trebuie sa includa o doza zilnica de fructe uscate. Nuci, migdale, fistic, alune si asa mai departe: aceste fructe trebuie introduse in dieta in caz de diabet zaharat de tip 2. Conform ultimilor cercetari, publicate in paginile revistei Diabetes Care, 75 de grame de fructe uscate in fiecare zi ar fi portia perfecta pentru a...
read more