Nutritie

10 motive pentru care ar trebui sa consumam ciocolata

Posted by on 7:06 pm in AllPosts, Nutritie | 0 comments

10 motive pentru care ar trebui sa consumam ciocolata

Toata lumea iubeste ciocolata, dar fie ca suntem la dieta sau vrem sa ne mentinem silueta, incercam sa o scoatem din dieta noastra zilnica. Putini insa stiu ca ciocolata, mai ales ciocolata neagra, este buna pentru sanatate. Iata zece motive pentru care ar trebui sa consumam acest aliment delicios. 1. Ciocolata este un remediu gustos pentru a combate semnele de imbatranire, pentru a lupta impotriva procesului de imbatranire, mai ales impotriva imbatranirii pielii. Meritul acestei actiuni anti-imbatranire este continutul sau antioxidant si, in special, continutul de flavonoide, capabile sa lupte impotriva actiunii radicalilor liberi. 2. Atunci cand este consumata cu moderatie, fara exces, ciocolata se dovedeste a fi un bun prieten al inimii, al sistemului cardiovascular, este capabila sa tina arterele curate, evitand “blocajele de trafic” periculoase. 3. Un baton de ciocolata este perfect pentru a crea un efect de buna-dispozitie. 4. Ciocolata este o sursa bogata de magneziu, o substanta utila pentru echilibrarea sistemului nervos. 5. Conform unor studii recente, ciocolata este, de asemenea, considerata utila in prevenirea accidentului vascular cerebral. 6. Cine a spus ca ciocolata inseamna “grasimi si cosuri”? Credinta populara care a creat o legatura directa intre ciocolata si excesul de greutate trebuie sa fie discreditata. Daca este consumata cu moderatie, ciocolata nu este daunatoare pentru silueta; continand aproximativ 150 de calorii la 30 de grame poate fi considerata a gustare pentru a crea energie. 7. Ciocolata neagra este foarte utila in caz de raceala si tuse. 8. Nu strica dintii: ciocolata contrasteaza aparitia cariilor dentare datorita taninurilor, care reduc prezenta bacteriilor in gura, datorita fluorurii, un aliat cunoscut in sanatatea dentara si datorita fosfatului. 9. Continutul generos de potasiu face ciocolata o gustare ideala pentru sportivi, pentru controlul tensiunii arteriale si, mai presus de toate, pentru a preveni crampele dureroase si disconfortul muscular. 10. O bucata de ciocolata ar putea fi o miscare buna pentru a incheia “in stil” masa: ajuta la o buna digestie si tranzitul...

read more

Piersicile – Aliate de nadejde impotriva cancerului de san

Posted by on 2:33 pm in AllPosts, Nutritie | 0 comments

Piersicile – Aliate de nadejde impotriva cancerului de san

A trecut ceva timp de cand cei care sunt angajati in domeniul cercetarii stiintifice acorda o deosebita atentie componentelor naturale. Motivul consta in faptul ca, in cazul in care boala este tratata corespunzator, unele alimente pot fi un ajutor important si de sprijin in lupta impotriva mai multor boli grave, cum ar fi cancerul de san. Impotriva acestei boli, un ajutor de la natura este intotdeauna binevenit. Cercetatorii au ajuns la concluzia ca exista un potential aliat in piersici, deoarece acest fruct ar fi de mare ajutor in lupta pentru a combate metastaza cancerului de san. Acest lucru nu este primul studiu cu privire la efectele benefice ale fructelor in lupta impotriva acestei boli, aceiasi cercetatori au efectuat diferite studii si au constatat ca polifenolii prezenti in piersici si prune sunt capabili de a elimina celulele canceroase ale sanului. Acest studiu, precum si cele anterioare, se datoreaza echipei de cercetatori care lucreaza in Statele Unite, mai precis, ” Texas A & M University”, condusa de Dr. Luis Cisneros-Zevallos. Echipa a testat la soareci aceasta forma de cancer, ajungand la concluzia ca doza necesara pentru om ar fi de 2-3 piersici pe zi. Piersicele sunt utile in lupta impotriva acestei boli grave datorita unor compusi fenolici prezenti in ea. Cu toate acestea, trebuie subliniat faptul ca varietatea de piersici care a fost aleasa pentru acest studiu este “Rich Lady” si nu se stie inca daca o astfel de alegere ar fi putut sa afecteze rezultatele, dar cercetatorii sunt atenti sa sublinieze ca “tot mai multe parti ale fructului contin compusi polifenolici similari; cu toate acestea, pot avea cantitati...

read more

Cum te poti opri din mancat

Posted by on 9:58 pm in Nutritie, Slabute | 0 comments

Cum te poti opri din mancat

Cum sa te opresti din mancat? Este intrebarea pe care multi oameni si-o pun si care este, in esenta, obiceiurile alimentare ale fiecarui. Manancatul in exces poate fi daunator pentru sanatatea ta. Abandonarea acestui tip de dieta este dificila, dar nu si imposibil de realizat. Dar cum se poate realiza acest lucru? Mai jos, avem cateva sfaturi utile. Inainte de toate, este recomandabil sa se evite urmarea dietelor de moment, acelea care promit ca veti pierde mult in greutate in cel mai scurt timp. Acestea nu sunt bune, deoarece dupa ce se termina dieta, apare acel efect “yoyo”, cand, revenind la alimentatia normala, de inainte de dieta, acumulati la loc kilogramele pierdute si chiar in plus. Mancatul in exces are o stransa legatura cu emotiile. Veti consuma o cantitate mai mare de alimente atunci cand va simtiti deprimat, suparat sau dupa un moment stresant. Multe persoane gasesc un sprijin in produsele alimentare si recurg la acestea ca un confort. Trebuie sa acordam o atentie deosebita la nevoile corpului nostru. Acest lucru inseamna ca nu ar trebui sa mancam din obisnuinta, ci numai atunci cand ne este foame. De asemenea, este important sa va opriti din mancat atunci cand va simtiti plini. Nu uitati sa mancati incet, sa savurati mancarea, deoarece stomacul are nevoie de aproape 20 de minute pentru a trimite creierului semnale de satietate. Exista cateva trucuri pe care le puteti folosi. Ar trebui sa utilizati o farfurie de dimensiuni medii, daca este prea mica, suntem tentati de a ne pune iar mancare, iar daca este prea mare, vom pune prea mult in farfurie. Un alt truc este evitarea topping-urilor nesanatoase si grase, cum ar fi untul, maioneza sau smantana. Acestea ingrasa si nu fac bine organismului. Un alt secret ar fi sa nu punem paine pe masa, iar in loc de antreu, sa alegem o salata. Pentru a evita mancatul in exces, nu trebuie sa mancam in timp ce ne uitam la televizor, deoarece nu suntem atenti la cat mancam si putem depasi portia obisnuita. De asemenea, ar trebui sa evitam dulciurile, produsele de patiserie, deoarece zaharul creeaza dependenta, iar organismul ne va cere de fiecare data ceva dulce. Noi mancam pentru a trai, nu traim pentru a...

read more

Chimenul – proprietati, beneficii si contraindicatii

Posted by on 9:22 pm in AllPosts, Nutritie, Plante miraculoase | 0 comments

Chimenul – proprietati, beneficii si contraindicatii

Chimenul: care sunt proprietatile, beneficiile si contraindicatiile acestui condiment? Chimenul este cunoscut pentru utilizarea sa la prepararea unor retete gustoase. Cu toate acestea, putem spune ca semintele de chimen reprezinta un condiment de clasa, capabil de a aduce beneficii pentru sanatatea noastra. Toate acestea se datoreaza faptului ca, chimenul contine multi antioxidanti, care ajuta la detoxifierea organismului, la imbunatatirea digestiei si stimuleaza sistemul imunitar. Inca din traditia antica indiana este cunoscut faptul ca acesta are multe proprietati benefice. Multe dintre acestea au fost confirmate si de catre cercetarile stiintifice. Proprietatile si beneficiile Cea mai importanta proprietate a chimenului este legata de faptul ca acesta contine multi antioxidanti. Acestia au capacitatea de a actiona impotriva radicalilor liberi, prevenind inflamatia si imbatranirea celulara. Abundenta de antioxidanti permite o detoxifiere naturala a corpului. Cu toate acestea, chimenul este, de asemenea, important daca suferiti de diabet zaharat, daca aveti colesterolul marit si trigliceride, pentru ca este in masura sa mentina valorile acestea sub control. Este de ajutor si in lupta impotriva osteoporozei. Uleiul esential de chimen este considerat foarte util in combaterea bolilor care afecteaza sistemul respirator. Chimenul are, de asemenea, proprietati anti-inflamatorii, faciliteaza digestia si este in masura sa vindece problemele de stomac si iritatii ale pielii. De asemenea, notabile sunt actiunile sale calmante si sedative. Nu mai putin importanta este functia pe care chimenul o joaca in a ajuta pe cei care sufera de balonare, deoarece poate reduce formarea de gaze intestinale. Contraindicatii Chimenul este folosit si in industria cosmetica. Este utilizat la fabricarea pastei de dinti si a apei de gura, dar si ca ingredient in unguentele pentru masaj. Tocmai din acest motiv, trebuie sa avem grija atunci când utilizam produse de acest tip. Sa ne amintim, de fapt, ca acest condiment este contraindicat persoanelor care sufera de probleme hepatice. De asemenea, nu este recomandat sa-l utilizati in combinatie cu medicamente fotosensibilizante sau cu cele recomandate in terapii hormonale. In aceste cazuri, este posibil sa aiba interactiuni cu aceste medicamente si ar fi mai bine sa fie...

read more

Morcovii si proprietatile sale

Posted by on 9:13 pm in AllPosts, Nutritie | 0 comments

Morcovii si proprietatile sale

Morcovul are numeroase proprietati benefice organismului. Este un bun tonic, remineralizant, intareste imunitatea organismului, este diuretic si depurativ, cicatrizant gastric, dat si antianemic, acesta ajutand la cresterea numarului de globule rosii. Totodata, este si un bun cicatrizant. Compozitie Morcovii contin 80% apa, 1% protide si 6% hidraţi de carbon. 100g de morcovi contin: 235 mg de potasiu, 35 mg de sodiu, 30 mg de calciu, 25 mg de fosfor, 0,7 mg de fier, mangan, vitamina A, 0,05 mg vitamina B1, 0,05 vitamina B2, 1 mg de niacina, 7 mg de vitamina C, dar si mici cantitati de vitamina Mg, Cu, S, K sau brom. Morcovul contine si uleiuri volatile, de asparagină si de duacarina. Nu trebuie sa ne facem griji in privinta aportului caloric al morcovilor, acestia fiind chiar recomandati intr-un regim alimentar de slabire, 100g continand doar 30kcal. Pentru a avea o piele frumos bronzata, morcovii constituie o alegere inteleapta! Beta-carotenul continut de acestia ajuta la obtinerea unui bronz frumos si durabil, astfel, acesta se mentine mult mai mult timp pe piele. Pentru a beneficia din plin de vitamine, minerale si caroten, cel mai bine ar fi sa fie consumati in stare proaspata. Daca, totusi, vreti sa ii pregatiti, cea mai indicata ar fi prepararea la abur, astfel, se va pastra carotenul. Daca vreti sa ii fierbeti, trebuie sa ii puneti intr-o cantitate redusa de apa, la foc mic, pana se inmoaie. Acestia pot fi preparati si in grasime, cum ar fi untul, si serviti ca garnitura la friptura sau peste. Daca se spala suficient de bine, nici nu trebuie curatati de coaja. Pentru o vedere buna, de asemenea, se recomanda consumul de morcovi, si, mai ales, consumul de suc de morcovi proaspat. Atentie! Consumul de morcovi nu este recomandat persoanelor care suferă de gastrita sau...

read more

15 beneficii ale lamaiei

Posted by on 7:20 pm in AllPosts, Nutritie, Slabute | 0 comments

15 beneficii ale lamaiei

Lamaia este unul dintre alimentele la indemana oricui, cu multiple proprietati benefice organismului. Aceasta favorizeaza digestia, poate fi folosita pentru ingrijirea parului si a dintilor, ajuta la tratarea tulburarilor respiratorii si are rezultate excelente in curele de slabire. De asemenea, lupta impotriva radicalilor liberi si ajuta la consolidarea vaselor de sange. Din multe puncte de vedere, lamaia poate fi considerata o adevarata binecuvantare pentru sanatatea noastra. In special de la suc, putem obtine numeroase beneficii, motiv pentru care lamaia nu ar trebui sa lipseasca din dieta noastra. Lamaia contine vitamina C, vitamina B, calciu, fier, fosfor, potasiu, magneziu si zinc, proteine si carbohidrati. De asemenea, aceasta contine flavonoide, substante cu proprietati antioxidante si anticancerigene. 1. Favorizeaza activitatea intestinala Lamaia este capabila de a ajuta activitatea intestinala, actionand in mod specific asupra digestiei. Este cunoscuta pentru proprietatile sale astringente. Ideal ar fi sa se bea dimineata, pe stomacul gol, suc de lamaie amestecat cu apa calduta, cu jumatate de ora inainte de a lua micul dejun. 2. Combate tulburarile respiratorii Foarte bogata in vitamina C, lamaia se dovedeste a fi foarte eficienta in combaterea tulburarilor care afecteaza respiratia. Sucul de lamaie ar putea fi foarte util pentru cei care decid să faca o excursie pe jos in munti, caz in care se produce un deficit de oxigen. 3. Scade colesterolul Exista o serie de studii stiintifice care au aratat cum tangeritina, o componenta prezenta in coaja de lamaie, poate fi importanta pentru a controla nivelul de colesterol. 4. Ingrijirea dintilor Sucul de lamaie poate fi de asemenea folosit pentru a atenua durerile de dinți. Acesta poate opri sangerarea gingiilor, poate imbunatati respiratia urat mirositoare; poate fi folosit pentru curatarea periodica a dintilor, adaugand cateva picaturi de lamaie pe pasta pe care o folosim in mod regulat. 5. Ajuta la ingrijirea pielii Sa nu uitam de proprietatilele cosmetice ale lamaii, care actioneaza ca un adevarat remediu impotriva imbatranirii pielii, la eliminarea ridurilor si a punctelor negre. Este, de asemenea, un antiseptic natural, vindecand arsurile solare, intepaturile de albine, acneea si eczemele. Limonada cu apa si miere face pielea mai frumoasa. 6. Ajuta la ingrijirea parului In cazul in care sucul de lamaie este aplicat pe scalp, acesta combate unele dintre problemele care afecteaza parul, cum ar fi, de exemplu, caderea acestuia sau matreata. Totodata, ii confera o stralucire naturala. 7. Ajuta la pierderea in greutate Lamaia s-a dovedit un ajutor de nadejde in lupta cu kilogramele in plus. Pentru a reusi sa scadeti in greutate, trebuie sa beti suc de lamaie cu apa calda. Preferabil este ca sucul sa se bea fara niciun indulcitor, insa daca este foarte acru si nu puteti sa il beti asa, puteti adauga un pic de miere. Pentru a avea rezultate satisfacatoare, trebuie urmat si un regim alimentar special, cu un continut scazut de calorii. 8. Combate radicalii liberi Lamaia e capabila de a contracara actiunea radicalilor liberi, cauza principala a imbatranirii celulelor intregului corp. Aceasta poate juca un rol determinant, pentru o fata fresh si tanara. Toate acestea se datoreaza componentelor sale nutritionale. 9. Intareste vasele de sange Ajutorul dat de lamaie in intarirea vaselor de sange este posibila datorita prezentei de vitamina P, care este foarte importanta pentru prevenirea hemoragiilor interne. Aceasta vitamina joaca un rol foarte important in reglarea tensiunii arteriale . 10....

read more

Un mar pe zi tine doctorul departe

Posted by on 3:14 pm in AllPosts, Nutritie | 0 comments

Un mar pe zi tine doctorul departe

Un mar pe zi: pana la 8500 mai putine decese pe an Se spune ca un mar pe zi tine doctorul departe. Expertii de la Universitatea Oxford, care au efectuat un studiu in acest sens, sustin ca marul face mult mai mult de atat. Acestia sustin ca ar fi de ajuns un singur mar pe zi pentru o scadere a numarului de decese pe an. Peste 8.500 de decese pe an sunt cauzate de atacuri de inima si accidente vasculare cerebrale, acestea putand fi evitate prin consumul de mere. Desi se stiau deja toate proprietatile utile ale marului in beneficiul sanatatii noastre, nimeni nu a spus ca efectele consumului de mere sunt egale cu cele ale medicamentelor. Oamenii de stiinta sustin ca beneficiile care rezulta din consumul regulat de mere sunt comparabile cu cele furnizate de statina, ingredientul activ care este capabil de a salva in fiecare an de la accident vascular cerebral si infarct 9.400 de oameni. Statisticile au aratat, insa, ca doar o treime din populatie este dispusa sa tina cont de sfaturile in ceea ce priveste portiile recomandate de fructe. Expertii sunt de parere ca ar trebuie sa existe o mai buna constientizare, de a lua in considerare beneficiile acestor fructe, in favoarea medicamentelor. Marul are numeroase proprietati benefice. In primul rand, acesta contine antioxidanti, ce lupta impotriva radicalilor liberi, ajuta la tranzitul intestinal, contracareaza efectul de imbatranire a pielii si este capabil de a controla nivelul de colesterol, actionand, de asemenea, asupra sanatatii cardiovasculare. Prin urmare, un mar pe zi ne ajuta sa fim mai sanatosi! Pentru o sanatate de fier, va recomandam urmatoarele...

read more