O molecula din sosul de soia poate combate virusul HIV

In 2001, a fost descoperita accidental molecula care ar putea contracara virusul HIV, care provoaca SIDA. Este o substanta continuta in sosul de soia si este mult mai puternica decat medicamentele folosite pana acum.
Aceasta descoperire a fost facuta de compania Yamasa, printre cei mai mari producatori de sos de soia japonez.
Compania a facut unele cercetari pe produsele alimentare pentru a imbunatati aroma de sos, prin analize efectuate in laboratoare, atunci cand acestia si-au dat seama ca potentiatorul de aroma EFDA, continut de sosul de soia, este foarte similar cu medicamentele folosite pentru a combate retrovirusul HIV.
Pe baza acestei intelegeri a Yamasa, cercetatorii de la Bond Life Sciences Center, Universitatea din Missouri, condusi de Stefan Sarafianos, s-au dezvoltat pe cercetare si au efectuat studii suplimentare pe molecula, timp de zece ani.
Din analiza lor, s-a constatat ca AEDF se dovedeste a fi de 70 de ori mai puternic decat o multime de medicamente utilizate in tratamentul HIV. Molecula EFDA pezinta, in structura sa, aspecte similare cu drogurile. Virusologii trebuie sa evalueze acum timpul de rezidenta al moleculei in sange si in celulele umane. Descoperirea este de o importanta majora in domeniul medical, pentru ca nu creeaza EFDA la pacientii de aceeasi rezistenta la tenofovir si alte medicamente similare. Acest produs, de fapt, daca este utilizat pentru o perioada lunga de timp, creste capacitatea organismului de a dezvolta rezistenta fata de ingredientul activ.
Daca cercetarea va continua sa dea rezultate bune, EFDA devine o alternativa buna, in cazurile in care pacientul HIV-pozitiv a prezentat rezistenta la tenofovir si alte produse antiretrovirale utilizate in tratamentul HIV.
Molecula pare a fi, de asemenea, valabila la virusul care nu a dezvoltat o rezistenta la medicament.
Doi alti cercetatori, Michael Parniak, Universitatea din Pittsburgh si Hiroaki Mitsuya, National Institutes of Health, au contribuit la cercetarile pe molecula EFDA, si confirma aceleasi rezultate. Cei doi profesori au studiat in ultimii solutii posibile pentru a combate virusul HIV, dar si sisteme de prevenire si pentru a stopa raspandirea virusului.

Share This Post On
468 ad

Scrie un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *