Piersicile – Aliate de nadejde impotriva cancerului de san

A trecut ceva timp de cand cei care sunt angajati in domeniul cercetarii stiintifice acorda o deosebita atentie componentelor naturale. Motivul consta in faptul ca, in cazul in care boala este tratata corespunzator, unele alimente pot fi un ajutor important si de sprijin in lupta impotriva mai multor boli grave, cum ar fi cancerul de san.
Impotriva acestei boli, un ajutor de la natura este intotdeauna binevenit.

Cercetatorii au ajuns la concluzia ca exista un potential aliat in piersici, deoarece acest fruct ar fi de mare ajutor in lupta pentru a combate metastaza cancerului de san. Acest lucru nu este primul studiu cu privire la efectele benefice ale fructelor in lupta impotriva acestei boli, aceiasi cercetatori au efectuat diferite studii si au constatat ca polifenolii prezenti in piersici si prune sunt capabili de a elimina celulele canceroase ale sanului.
Acest studiu, precum si cele anterioare, se datoreaza echipei de cercetatori care lucreaza in Statele Unite, mai precis, ” Texas A & M University”, condusa de Dr. Luis Cisneros-Zevallos. Echipa a testat la soareci aceasta forma de cancer, ajungand la concluzia ca doza necesara pentru om ar fi de 2-3 piersici pe zi.
Piersicele sunt utile in lupta impotriva acestei boli grave datorita unor compusi fenolici prezenti in ea.

Cu toate acestea, trebuie subliniat faptul ca varietatea de piersici care a fost aleasa pentru acest studiu este “Rich Lady” si nu se stie inca daca o astfel de alegere ar fi putut sa afecteze rezultatele, dar cercetatorii sunt atenti sa sublinieze ca „tot mai multe parti ale fructului contin compusi polifenolici similari; cu toate acestea, pot avea cantitati diferite”.

Author: Irina

Share This Post On
468 ad

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.