Respiratie urat mirositoare (halena / halitoza)

Halitoza consta in respiratia foarte urat mirositoare, o emisie de aer urat mirositoare din gura, care de multe ori constituie o problema jenanta. Cauzele pot fi diferite. In primul rand, igienta dentara deficitara, dar chiar si dieta saraca, fumatul si anumite boli, cum ar cele hepatice.

Nu trebuie sa uitam, insa, ca e posibil sa luptam cu respiratia urat mirositoare prin remedii naturale.
Putem folosi produse pe care le gasim in plafar sau care reprezinta remediile clasice ale bunicii.
Numai in acest fel putem gasi un tratament care poate fi eficient prin utilizarea anumitor ingrediente ce provin direct din natura.

Igiena orala

Pentru a combate respiratia urat mirositoare, igiena orala este fundamentala. Pasta de dinti si periuta ar trebui folosite in mod adecvat, pentru ca scopul este de a elimina problema de la 0. Trebuie tinut cont de consumul de apa, care este esential. Apa stimuleaza saliva si contribuie, deci, in a mentine gura curata.
Din acest punct de vedere, este esential sa mancam zilnic fructe si legume. De asemenea, ar trebui sa dedicam mai mult timp utilizarii gumei de mestecat si a bomboanelor fara zahar.
In mod similar, pentru a favoriza saliva, ar fi oprtun sa nu mai consumam asa multe alimente care reduc producerea de saliva, cum ar fi cele sarate.

Remedii naturale

Exista mai multe remedii naturale pentru halena, pe care le putem adopta.
Nu ar trebui ignorate plantele cu efecte antiseptice si dezinfectante, cum ar fi portocala amara, mandarina si lamaia. Din aceste plante se poate obtine un ulei esential, care are proprietati antibacteriene si conduce la scaderea microbiilor orali.

Sunt foarte utile in acest sens si cuisoarele, care au o actiune dezinfectanta, multumita ingredientului activ, numit eugenol, care are proprietati astringente. Dar tocmai datorita acestor caracteristici, utilizarea cuisoarelor nu este intotdeauna recomandata pentru halitoza, deoarece ar putea pune in pericol salivatia.
Nu trebuie subestimate capacitatile mentolului, eucaliptului, anasonului. Toate sunt capabile sa regleze digestia. Salvia si rozmarinul sunt capabile sa blocheze proliferarea bacteriilor si pot servi si la combaterea inflamatiei mucoasei bucale.

Telina este bogata in apa si un remediu eficient este sa o mesteci. Nu sunt de uitat nici ceaiul negru sau ceaiul verde, care potrivit unor studii, ar reusi sa opreasca raspandirea bacteriilor responsabile de respiratia urat mirositoare.
Putem, de asemenea, folosi pentru igiena zilnica, apa de gura preparata din decoct de patrunjel proaspat. Se fierb doua cesti de apa, cu cateva fire de patrunjel, se adauga 2-3 cuisoare, apoi totul se filtreaza si se foloseste dupa ce s-a racit.

Pentru o sanatate de fier, va recomandam urmatoarele produse:

Author: Irina

Share This Post On
468 ad

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.