Urzica – beneficii, indicatii si proprietati

Urzica - beneficii, indicatii si proprietati

Urzica – beneficii, indicatii si proprietati

Urzica (Urtica dioica) este folosita de secole pentru tratarea simptomelor alergice, in special in tratarea guturaiului care este cea mai frecventa problema de alergie. Aceasta planta contine compusi biologici activi care reduc inflamatia. Dr. Andrew Wiel MD, autor al Natural Health / Medicina Naturala spune ca nu stie nimic mai eficace decat urzica pentru ameliorarea alergiilor. Declaratia lui este sustinuta de studiile facute de cercetatorii de la Colegiul National de Medicina Naturopatica din Portland, Oregon.

Medicamentele contra alergiei recomandate de medici trateaza doar simptomele si au tendinta de a-si pierde eficacitatea daca sunt luate o perioada de timp mai indelungata. Ele pot provoca, de asemenea, somnolenta, sinusuri uscate, insomnie si hipertensiune arteriala. Urzica nu are nicio reactie adversa. Aceasta poate fi utilizata in mod regulat si are un numar impresionant de alte beneficii. Poate fi folosita mai ales ca un tratament pentru marirea prostatei.

Urzica a fost studiata foarte mult timp si s-a demonstrat eficienta sa in tratarea bolii Alzheimer, artrita, astm, infectii ale vezicii urinare, bronsita, bursita, gingivita, guta, urticarie, pietre la rinichi, laringite, scleroza multipla, PMS, marirea prostatei, sciatica si tendinita.

Extern, poate fi folosita pentru a imbunatati aspectul parului si se spune ca este un remediu foarte eficient impotriva parului gras si al matretii. De asemenea, este utilizata pentru a trata probleme ale pielii, dureri artritice, guta, sciatica, nevralgii si hemoroizi.

In unele tari, urzica este vanduta ca un medicament pe baza de plante pentru boli de prostata si ca un diuretic. Acesta este un ingredient comun in alte medicamente pe baza de plante produse pentru dureri reumatice si inflamatorii (mai ales pentru tractul urinar inferior si de prostata).

Frunza este folosita ca un diuretic, pentru artrita, prostatita, reumatism, artrita reumatoida, hipertensiune arteriala si rinita alergica.

Radacina este recomandata ca un diuretic, pentru alinarea hiperplaziei benigne de prostata (HBP) si alte probleme de prostata si ca un remediu natural pentru a trata sau preveni chelia.
Aceasta planta trebuie utilizata pentru un minim de 30 de zile pentru efectele complete.

Urzica este, de asemenea, utilizata pentru a trata anemia, menstruatia excesiva, artrita, reumatism si probleme ale pielii, in special eczeme.
Aceasta planta poate avea un efect anti-inflamator si poate imbunatati sistemul imunitar.

In plus, partile aeriene ale urzicii pot reduce cantitatea de histamina, care este produsa de organism ca raspuns la un alergen. Un alergen este o substanta, cum ar fi polenul, care poate provoca un raspuns imun exagerat la persoanele care sunt sensibile la acesta. Partile aeriene ale urzicii pot ajuta la reducerea simptomelor de alergie.

Extractul de urzica poate fi aplicat pe piele pentru a calma durerile musculare si durerile articulare. Proprietatile astringente ale partilor aeriene ale urzicii pot ajuta, de asemenea, pentru a reduce umflarea hemoroizilor si a opri sangerarea leziunilor minore ale pielii, cum ar fi taieturile de la ras.

Proprietati

Analgezic, antiinflamator, anti-alergic, anti-anafilactic, antireumatic, anti-astmatic, anticonvulsivante, anti-matreata, antihistaminic, astringent, decongestionant, depurativ, diuretic, hemostatic, hipoglicemiant, hipotensiv, imunomodulator, tonic de prostata, tonic stimulator

Indicata pentru:

Alergii sezoniere, artrita, bronsita, bursita, gingivita, laringite, prostatita, rinita, sinuzita, tendinita, HBP, reumatism si alte stari inflamatorii, hipertensiune arteriala, caderea parului, anemie, menstruatie excesiva, hemoroizi, eczeme, guta, sciatica, nevralgii, hemoroizi, boala Alzheimer, astm, infectii ale vezicii urinare, urticarie, pietre la rinichi, scleroza multipla, sindromul premenstrual, marirea prostatei si sciatica.

Urzica poate scadea tensiunea arteriala si ritmul cardiac. Aceasta poate reduce, de asemenea, continutul de zahar din sange, fiind utila in lupta cu diabetul.

Share This Post On
468 ad

Scrie un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *